LASY | NACZYNIA | BOXY

O SZKOLENIU

Zapraszamy na pierwsze w tym roku spotkanie, na którym podejmiemy tematykę lasów w szkle, florystycznych aranżacji w naczyniach oraz flowerboxów.

Czy wiesz jak stworzyć kompozycję w naczyniu? Na pierwszy rzut oka to łatwa aranżacja, ale czy oby na pewno? Jak przygotować kompozycję, która będzie wyglądała pięknie a jednocześnie nie będzie potrzebna do jej stworzenia imponująca ilość roślin?

Z przyjemnością opowiemy jak prawidłowo eksponować rośliny w naczyniach. Wspólnie przygotujemy zielone lasy i nasadzenia. Za pomocą dostępnych narzędzi, kilku mistrzowskich wskazówek Piotra poznacie łatwe metody na tworzenie autorskich lasów w szkle. Pokażemy Wam jak w szybki sposób odmienić kwiatowe standardowe aranżacje za pomocą szklanych naczyń. 

Na naszym letnim szkoleniu wspólnie zastanowimy się jak prawidłowo i efektownie dobierać kwiaty i rośliny do flowerboxów. Pokażemy jak przygotować pudełko do wykonania kompozycji a przede wszystkim jak wykonać aranżację zgodnie z rzemiosłem. Udowodnimy, że kompozycje z wielu gatunków kwiatów wyglądają o wiele bardziej zjawiskowo niż te bardzo jednorodne. Właśnie w takich rozwiązaniach będziecie mogli znaleźć swoją przewagę nad konkurencją.

Przygotujemy również kompozycje w naczyniach ceramicznych, minimalistyczne i te bardziej dekoracyjne. Wszystkie propozycje będziecie mogli wykorzystać z myślą o przestrzeniach biznesowych. Każdy znajdzie tu rozwiązania dla siebie i dla swojego biznesu. 

 

PO SZKOLENIU

Umiejętnie będziesz tworzyć zjawiskowe lasy w szkle. Poznasz metody na przygotowanie pięknych kwiatowych boxów, które sprawią, że klienci docenią Twój florystyczny warsztat. Stworzysz kwiatowe kompozycje w różnego rodzaju naczyniach.

 

MIEJSCE SZKOLENIA

KAMPUS FA / PARK ROZWOJU
Konstruktorska 12, Warszawa
Wejście 3, piętro 3

 

SZCZEGÓŁY

TRENER / Piotr Sekunda 

TERMIN / 24 lipca 2018 (wtorek: 9:00-17:00)

GRUPA / średniozaawansowana i zaawansowana

CENY / 690 PLN brutto

W CENIE / materiał roślinny, materiały techniczne i narzędzia, dyplom, lunch oraz FA cafe

 

 
 

podaj email:

lub/i telefon